16. Januara 2019.

Komšić: Čović i Dodk tražiće satelita u Sarajevu radi dominacije političkim prostorom u BiH i finansijskim tokovima

FNA_79189

Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić ocijenio je sinoć u Mostaru kako postoji opasnost da nakon oktobarskih opštih izbora Bosnom i Hercegovinom zavlada osovina Čović – Dodik.

Na javnoj tribini “Politička situacija u BiH”, Komšić je kazao kako će nakon izbora predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a “tražiti satelita u Sarajevu, kako bi mogli dominirati političkim prostorom u BiH i finansijski,mtokovima”.

“Ući u priču s njima dvojicom po meni bi bilo duboko izdajnički “, ustvrdio je Komšić.

Takva bi vlast, dodao je, prema međunarodnoj zajednici plasirala svoje stavove o uređenju BiH i kakva ova zemlja treba biti.

“Radi se o opasnim političkim zahtjevima koji vode stvaranju etničkih i političkih torova u BiH i time BiH gubi svoju suštinu, jer ova zemlja nikada nije bila takva. Narodi su uvijek bili izmiješani i naslanjali smo se jedni na druge”, kazao je Komšić i pozvao građane Bosne i Hercegovine da ne daju politički legitimitet takvoj politici.

Kada su u pitanju nedavni prelasci pojedinaca iz Demokratske fronte u SDP BiH, Komšić je kazao kako to rade ljudi kojima su lični interesi na prvom mjestu.

Dodao je kako mu je žao što SDP u DF-u vidi protivnika, a ne mogućeg saveznika.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano