19. Juna 2019.

Komšić: Nadam se da Hrvatska nije prešla crvenu liniju

zeljko-komsic3-1304x869

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je danas da će navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imati jako ozbiljne implikacije.

Komšić smatra da samo loše informisan i neupućen posmatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave “razvojem i unaprjeđenjem diplomatskih odnosa”. Međutim, dodao je on, i u tim aktivnostima postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.

“Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizuje tzv. političko-naučni skup o temi izmjena Ustava Bosne i Hercegovine, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog vaspitanja”, ističe se u saopštenju iz Komšićevog kabineta.

Podsjeća da je od nadležnih bezbjedonosno-obavještajnih agencija Bosne i Hercegovine zatražena provjera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao “regionalne baze terorista”.

“Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklijevanja preduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama”, zaključuje Komšić u saopštenju.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano