20. Jula 2019.

Komšić: Pismo Pompea kao podstrek za BiH da prihvati pruženu ruku i pomoć SAD i NATO saveza

1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra da pismo državnog sekretara SAD-a Michaela R. Pompea, u kome poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da usvoji Nacionalni godišnji plan, treba shvatiti kao dodatni podstrek za našu zemlju da prihvati pruženu ruku i pomoć SAD-a i NATO saveza za produbljenje reformskih aktivnosti u svim sferama društvenog života koje MAP donosi, saopšteno je iz Službe za odnose s javnoću Predsjedništva BiH.

“Taj proces osigurava dugotrajan mir, stabilnost, i, što je najvažnije, ekonomski razvoj. Bosna i Hercegovina i njene institucije su se već ranije opredijelile i obavezale da nastave put ka evroatlantskim integracijama kroz relevantne zakone i strategije, i mi ćemo insistirati da se taj put nastavi.

asno je da Bosna i Hercegovina pripada porodici evropskih, demokratskih, pluralističkih država koje su okupljene oko zajedničkih vrijednosti i interesa, te oblikovane kroz institucije Evropske unije i NATO saveza. Krajnje je vrijeme da zauzmemo svoje mjesto u toj porodici jer alternativa nema”, stoji na kraju saopštenja.

S. R.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano