20. Maja 2019.

Konferencija ''Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove''

prefa_c

”Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove” – tema je naučno stručne konferencije, koja će se održati 24. i 25. oktobra u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Ovo je 6. po redu konferencija, koju organizuje kompanija Sfera d.o.o.Mostar, ovaj put u saradnji s Građevinskim fakultetom iz Mostara i Građevinskim fakultetom iz Splita.

Organizatori navode kako će i ovog puta biti prisutni neki od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Studio Dva arhitekta iz Hrvatske, profesor Ljubomir Mišćević, poznati bosanskohercegovački arhitekta Sead Gološ, predsjednica Tehničkog komiteta za građevinsku fiziku pri Institutu za standardizaciju BiH Amira Salihbegović, te predstavnici Univerziteta iz Splita i Mostara.

Konferencija preispituje naučna i tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za izradu krovova. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

V. B.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano