26. Maja 2019.

Kreativni i proaktivni studenti predstavili svoje biznis ideje

pobjednici

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić” u Mostaru u utorak je održano je takmičenje studenata u biznis planiranju.

Studenti su biznis planove kreirali u sklopu predmeta „Osnovi poslovnog menadžmenta“, a naglasak je stavljen na razvoj preduzetničkih sposobnosti studenata, kako bi stečena znanja i vještine mogli primijeniti u budućnosti.

Svoje biznis ideje predstavilo je četrnaest timova pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić.

Kvalitet koncipiranih biznis planova ocjenjivao je žiri u sastavu: Josipa Terzić Rezić (Apriori BH), Dženan Šarić (Fondacija Mozaik), Adi Đukić (Agencija Web studio), Dženan Behram (Asocijacija studenata Ekonomskog fakulteta).

Pored kreativnih studenata i odlično koncipiranih biznis planova, na ovogodišnjem takmičenju najavljen je i početak  saradnje Ekonomskog fakulteta s Fondacijom Mozaik, koja je izrazila spremnost za pružanje podrške studentima u realizaciji njihovih ideja.

Manifestacija je završena proglašenjem tri najbolja tima, koja su prema mišljenju žirija kreirali najkvalitetnije biznis planove.

Treće mjesto su dijelila dva tima, tim čiji je biznis plan nosio naziv „Lahor“ i tim koji je predstavio biznis plan pod nazivom „Vita nar“, dok je drugo mjesto osvojio tim, čiji je biznis plan nosio naziv „Evergreen“.

Prema mišljenju žirija najkvalitetniji projekat imao je tim studenata, koji su kreirali biznis plan interesantnog naziva „Zdrave slastice“.

Ovaj događaj predstavlja sad već tradicionalnu manifestaciju koja se održava na Ekonomskom fakultetu i dokaz je zalaganja nastavnog osoblja da kroz nastavni proces profiliraju sposobne kadrove koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano