25. Juna 2019.

„Krimolovci“ u avgustu: Zaprimljeno 323 poziva i 4 korisne informacije

1488468831-krimolovci-u-februaru-zaprimljeno-414-poziva-i-15-korisnih-informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u avgustu 2018. godine registrovali su 323 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U tom periodu, od građana su zaprimljene četiri korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored toga, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 88 prijava, od čega 10 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na ostala krivična djela. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 14 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu, pristiglo je devet povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored toga, policijski službenici SIPA-e dali su 55 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano