21. Maja 2019.

Kukavičije jaje Veležove uprave

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omča je odavno stavljena oko vrata Veleža, a aktuelna Uprava, koja je i glavni krivac za najveću agoniju kluba od njegovog postojanja, umjesto da ispuni obećanje iz juna prošle godine, sada u minut do dvanaest baca kukavičije jaje i traži pomoć od onih koji ni jednim potezom nisu Velež gurnuli u ambis, iz koga će se teško dići.

Svjesna da je nesposobna da vodi klub i da je svetinju bacila u golemu dubiozu u svim segmentima, od nedostatka kvalitetnog igračkog i stručnog kadra, pa do nedostatka potrebnih finansijskih sredstava, na januarskoj vanrednoj Skupštini kluba, aktuelna Uprava, formiranjem radne grupe, umjesto rješenja problema, samo je produžila agoniju.

Sada ta ista Uprava, koja nema hrabrosti da navijačima i javnosti pogleda u oči i prizna greške i odgovara za njih, u pomoć zove 84 ličnosti iz svih sfera života u gradu na Neretvi. Da „podijele“ odgovornost za sav javašluk, haos i nerad s ljudima koji luk nisu jeli niti mirisali. Bilo bi poštenije da klub predaju u ruke „stečajnom upravniku“, koji bi potom, uz pomoć stručnih i kompetentnih ljudi, izradio „sanacioni program“, koji bi bio dobra podloga da se Velež stavi na zdrave noge i za opet bude ono što je i bio.

Postavlja se i pitanje zašto se pozivi šalju u minut do dvanaest, a dosta ljudi s te „liste želja“ aktuelne Uprave još nisu dobili poziv za sastanak, koji je zakazan za 19 sati u Vili Neretva. I u tome se vidi loša namjera Uprave, koja je svjesna da dosta „pozvanih“ neće doći, ali koje bi sutra trebalo „razapinjati“ u javnosti i pred navijačima i njima ispostavljati fakture za sav jad i čemer i nerad koji ostade iza Uprave u danas avetinjski pustim prostorijama Rođenih.

Stoga bi, ako se sastanak uopšte i održi, najljudskije bilo da sadašnji saziv Uprave svima prisutnim pogleda u oči i iskreno kažu da su griješili. Jer, ljudski je griješiti, a još ljudskije je priznati greške. I da klub prepuste onima koji mogu, hoće i žele da Svetinju postave na zdrave noge. Jer, što kaže narodna, vatra se ne gasi benzinom!

Ovakvim svojim ponašanjem, samo potvrđuju ono što navijači javno govore, da su oni isključivi grobari Veleža.

Vrijeme je da to, prije svega, shvate oni sami, ali i oni navijači, koji su još uvijek slijepi pored svojih očiju.

Što prije to urade, ima nade za Velež!

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano