19. Aprila 2019.

Kuldija: Dovoljan broj policajaca osiguravaće skup u Zetri

3be0f2f8-b3ad-48b0-920a-d1bed482c2e4FNA_2454

Unija evropskih turskih demokrata organizovaće sutra šesti Kongres te organizacije u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” Zetra, kojoj će prisustvovati i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan.

“Zahtjev za taj javni skup organizatori su podnijeli MUP Kantona Sarajevo još 7. maja, a osiguravaće ga dovoljan broj policijskih službenika”, potvrdila je Feni glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija.

“Uprava policije MUP-a organizatoru je naložila određene mjere koje su preduzete, a potom je sačinjen i plan fizičkog, operativnog, kontradiverzionog i saobraćajnog osiguranja”, pojasnila je.

Takođe, Ministarstvo saobraćaja KS donijelo je rješenje kojim su precizirane kraće obustave saobraćaja, te je Kuldija pozvala građane na razumijevanje.

Privremenih izmjena režima saobraćaja biće na dijelu ulice Patriotske lige – obilaznica i u ulici Alipašina te na dijelu od raskrsnice s ulicom Jukićeva i to od 08 do 21 sat.

Glasnogovornica MUP-a KS potvrdila je i da je organizator MUP-u najavio između 10.000 i 15.000 posjetitelja u dvorani Zetra, a iz MUP-a je ranije rečeno da je početak skupa planiran za 11 sati, dok se kraj skupa očekuje u 19 sati.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan boraviće sutra u radnoj posjeti BiH, a osim prisustva ovom skupu u okviru posjete susrešće se predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a biće mu uručen i počasni doktorat na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Za osiguranje protokolarne posjete turskog predsjednika Bosni i Hercegovini zadužena je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano