16. Juna 2019.

Lana Pudar briljirala u Zadru: Četiri trke, četiri zlata, četiri državna rekorda!

Plivačice i plivači iz mostarske „Orke“, proteklog vikenda imali su nastupe na dva veoma jaka međunarodna plivačka mitinga u Kragujevcu i Zadru.

Trinaest plivača „Orke su kao članovi gradske plivačke reprezentacije učestvovali na međunarodnom plivačkom mitingu „Kup Kragujevca 2018“. Naime, riječ je o nastavku sportske saradnje između gradova Mostara i Kragujevca, u sklopu koje članovi tri mostarska plivačka kluba nastupaju za naš grad kao jedna ekipa. Djeca su bila smještena kod svojih kolega iz Kragujevca, a svi članovi gradske selekcije bili su oslobođeni plaćanja svih troškova. Kao članovi gradske selekcije, „Orku“ su na ovom mitingu predstavljali: Lana Kaniža, Josip Drežnjak, Farik Repeša, Đani Morić, Dea Pudar, Danis Harmandić, Elena Zovko, Leon Lasić, Lucija Jakovljević, Petar Filipović, Emma Repeša, Katja Kondža i Petra Mandarić.

Osvajači medalja iz „Orke“ na ovom mitingu bili su:

  • Đani Morić: 100m leđno srebro i 4x50m mješovito bronza,
  • Danis Harmandić: 200m mješovito bronza i 4x50m mješovito bronza,
  • Lana Kaniža: 50m delfin srebro,
  • Josip Drežnjak: 4x50m mješovito bronza.

Drugi dio ekipe proteklog vikenda nastupio je u Zadru, na jubilarnom, 10. međunarodnom plivačkom mitingu „Sv Krševan“, koji se održao u sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra i praznikaSv. Krševana. Na ovom plivačkom mitingu nastupile su kategorije najboljih kadeta i mlađih kadeta (djevojčice 2006., 2007., 2008. i 2009. godište i dječaci 2005., 2006., 2007. i 2008. godište) iz klubova Hrvatske i BiH. Mostarsku „Orku“ su na ovom mitingu predstavljali: Lana Pudar, David Azinović, Elena Jurković, Aida Šendro, Ajla Kulak, Lovro Bagarić, Luna Rozić, Tarik Numić i Leon Glibić.

Lana Pudar je i ovaj put naprosto briljirala. Četriri trke, četiri zlata, četiri državna rekorda! Ove rezultate postigla u sljedećim disciplinama:

  • 100m delfin – vrijeme novog rekorda; 1:04.60
  • 200m delfin – vrijeme novog rekorda; 2:30.13
  • 100m leđno – vrijeme novog rekorda; 1:06.40
  • 200m leđno – vrijeme novog rekorda; 2:24.41

Posebno se ističe državni rekord u disciplini 100m delfin, gdje je Lana postavila državni rekord u dvije uzrasne kategorije, za djevočice do 12 godina i za djevojčice do 14 godina, te je osvojila 604 FINA boda na 25 metarskim bazenima, što je za djevojčicu od 12 godina vrhunsko dostignuće. Iz kluba posebno ističu da su ponosni na činjenicu da su i svi ostali plivači koji su nastupali na ovom mitingu, u svim disciplinama na kojima su nastupali isplivali svoja najbolja vremena.

Već narednog vikenda, dio plivača „Orke“ ima nastup na IV međunarodnom plivačkom mitingu pod nazivom „Mali delfini 2018“, koji će se održati u Banja Luci, u organizaciji Plivačkog kluba „Olymp“. Do kraja godine, pored navedenog mitinga plivači mostarskog kluba planiraju nastupiti na 5 mitinga, a ovu takmičarsku godinu završiće nastupom na otvorenom prvenstvu BiH.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano