26. Maja 2019.

Lana Pudar na prvenstvu BiH pokazala da je klasa za sebe

naslovna

Proteklog vikenda, na olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, održano je Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju, na kome je učestvovalo220 plivača iz Bosne i Hercegovine, Italije i Crne Gore.

Mostarsku „Orku“ je na ovom prvenstvu predstavljalo 20 plivača: Dino Kljako, Leopold Dankić, Ahmet Stupac, Bakir Hadžimahović, Eman Numić, Dino Jelin, Kerim Sadiković, Josip Drežnjak, Farik Repeša, Đani Morić, Tin Šauperl, Una Taslaman, Teodora Stanković, Nika Vrljić, Danis Harmandić, Lana Pudar, Elena Zovko, Luna Rozić, Elena Jurković i Ajla Kulak.

Mladi mostarski plivači osvojili su ukupno 58 medalja, od toga 19 zlatnih, 22 srebrne i 17 bronzanih medalja. Pored toga, oborili su 6 državnih rekorda i popravili preko 90 posto vremena.

Lana Pudar je i ovaj put naprosto briljirala i po ko zna koji put ove godine pokazala da je klasa za sebe. Lana je na ovom prvenstvu oborila 5 državnih rekorda, i to u disciplinama 50m leđno, 100m mješovito, 200m delfin i 50m delfin u kategorijama djevojčica i do 12 i do 14 godina. Samo u 2018. godini Lana je čak 33 puta popravljala vremena državnih rekorda. U disciplini 50m delfin sa vremenom 28.58 ima najbolje vrijeme na Balkanu za djevojčice do 12. godine.

Muška štafeta do 16 godina u sastavu Kerim Sadiković, Eman Numić, Bakir Hadžimahović i Ahmet Stupac deveti put ove godine popravljala je vremena državnih rekorda, a ovaj put je to uradila u disciplini 4x50m slobodno, a vrijeme novog rekorda iznosi 1:41.26.

Osvajači medalja na ovom prvenstvu za „Orku“ su:

Zlatne medalje: Lana Pudar 6 zlatnih medalja, Đani Morić 4 zlatne medalje, Tin Šauperl 3 zlatne medalje, Farik Repeša i Josip Drežnjak po 2 zlatne medalje, Kerim Sadiković  i Teodora Stanković  po 1 zlatna medalja.

Srebrne medalje: Kerim Sadiković 4 srebrne medalje, Bakir Hadžimahović, Elena Zovko i Eman Numić po 3 srebrne medalje, Josip Drežnjak i, Đani Morić po 2 srebrne medalje, Tin Šauperl, Danis Harmandić, Ahmet Stupac, Dino Jelin i Teodora Stanković po 1 srebrna medalja.

Bronzane medalje: Kerim Sadiković 3 i Elena Zovko po 3 bronzane medalje, Teodora Stanković i Josip Drežnjak po 2 bronzane medalje, Tin Šauperl, Leopold Dankić, Đani Morić, Farik Repeša, Lana Pudar i Nika Vrljić po 1 bronzana medalja.

Ostali plivači su u gotovo svim disciplinama koje su plivali, popravili svoja vremena i na taj način uspješno priveli kraju 2018. godinu.

S ovim prvenstvom, „Orka“ je spustila zavjesu na 2018. godinu, koja je zasigurno najuspješnija od osnivanja kluba, a za očekivati je da u nardnom periodu plivači „Orke“ pokažu svoj puni potencijal. U narednom periodu, nakon par dana novogodišnjeg odmora, plivači „Orke“ počeće sa pripremama za predstojeća takmičenja, a u ovom mjesecu klub će organizirati i tradicionalnu završnu svečanost za svoje plivače, sponzore i prijatelje kluba.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano