17. Juna 2019.

Lana Pudar u Banja Luci osvojila 8 medalja i oborila 4 državna rekorda

Na olimpijskom bazenu u Banja Luci, prošlog vikenda, održan je IX međunarodni plivački miting „22. april“, na kome su nastupila 23 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara, pod vođstvom trenerice Alene Ćemalović, na ovom mitingu nastupio je sa šest plivača, i to u sastavu: Eman Numić, Farik Repeša, Nika Vrljić, Iva Jurić, Elena Jurković i Lana Pudar. Iako su nastupili sa malim brojem plivača, što zbog bolesti, što zbog školskih obaveza, plivači „Orke“ su i ovaj put pokazali da ih s punim pravom svrstavaju u najkvalitetnije plivače u BiH i regiji.

I ovaj put je briljirala mlada mostarska plivačica Lana Pudar, koja je osvojila 6 zlatnih medalja i dvije bronzane medalje, oborila je 4 državna rekorda u kategoriji kadetkinja (-12) i
osvojila je pehar za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji kadetkinja. Rezultati koje ova mlada plivačica postiže odavno su izašli iz okvira naše države i biće velika šteta ukoliko nadležne institucije iz grada i države ne prepoznaju sve ovo, te ukoliko i u narednom periodu sve ostane na entuzijazmu ljudi iz kluba i roditelja. Jer za nešto više, potrebno je i dosta više ulaganja, a tu već ulogu trebaju preuzeti oni čiji bi posao trebala biti briga o talentovanim sportašima u našoj državi i našem gradu.

Eman Numić je osvojio dvije medalje, 50m leđno srebro i 100m leđno bronza, otplivavši odlične trke i najavivši dobru  formu pred predstojeća takmičenja.

Farik Repeša osvojio je dvije bronzane medalje u disciplinama 50 i 100m prsno, te popravio je vremena u gotovo svim trkama koje je plivao.

Nika Vrljić, Iva Jurić i Elena Jurković zabilježile su odličan nastup, te su, takođe, popravili vremena u većini disciplina koje su plivale.

Već narednog vikenda, dio plivača ide na veoma jaki međunarodni miting u Dubrovniku „Zlatni Orlando 2018“, a ostatak ekipe nastavlja sa treninzim i pripremama za naredna takmičenja.

Zbob velike zainteresovanosti građana Mostara za „Orkinu“ školu plivanja, iz kluba su nam naveli da će uvesti i nove termine treninga kako bi svi zainteresirani mogli dobiti adekvatnu plivačku obuku. Sve informacije o školi plivanja sa kontaktima , mogu se naći na njihovoj web stranici www.orkamostar.ba, kao i na njihovom facebook profilu.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano