20. Maja 2019.

"Ledeno srce" u nedelju u Pozorištu lutaka Mostar

U okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2018”, u nedelju, 1. jula, u 11 sati, Pozorište lutaka Mostar izvešće svoju višestruko nagrađivanu predstavu „Ledeno srce“, prema bajci njemačkog književnika Wilhelma Hauffa, a u režiji gosta iz Bugarske Todora Valova.

Ova predstava je višestruko nagrađivana na međunarodnim lutkarskim festivalima i zaslužila je brojne pohvale stručne kritike. Osim toga, i publika, gdje god da je gledala ovu predstavu, s oduševljenjem je pratila i burnim aplauzima nagradila ovu razigranu lutkarsku melodramu.

„Ledeno srce“ je priča o prijateljstvu i ljubavi, o tome da nikakav novac i zlato ne mogu nadomjestiti pravu ljubav.  Srce koje toplo treperi u grudima nema svoju cijenu niti se može zamijeniti za bilo kakvo blago.

Prelijepa scenografija i lutke djelo su bugarske umjetnice Stefke Kjuvlijeve, a autor nadahnute muzičke podloge i songova je mostarski multiinstrumentalista i muzički producent Atilla Aksoj.

U ovoj izuzetnoj predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Igor Vidačković, Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Ulaz na ovu predstavu, kao i na sve programe „Mostarskog ljeta“, je slobodan.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano