24. Marta 2019.

Letu Štuke sve bliže novom albumu koga najavljuju za jesen

7f6092bb7f48aa4bd465bb15345fac78_gallery_lw

Letu Štuke, osim gustog rasporeda koncertnih nastupa, ljeto koriste za završno snimanje svog četvrtog studijskog albuma, čiji je izlazak najavljen za oktobar.

Nakon zapaženih “Bože zdravlja” i “Supermarketa”, za treći službeni singl odabrana je pjesma “Bočice”, još jedna bravurozna muzička numera iz pera jednog od vodećih autora regije Dine Šarana.

Za samu pjesmu, koju prati lyrics video u režiji Branka Vekića, njen autor ističe: “To je prava ‘predizborna’ pjesma i primjenjiva je na regiju, iako se njen tekst izvorno obraća BiH. Namjerno smo se odlučili na lirycs video upravo zbog njenog sadržaja. Ona nastavlja niz koji čine ‘Minimalizam’, ‘Tesla’ i ‘Brojevi računa’, singlovi s naša prethodna tri albuma. Muzičko pitka, siguran sam da će naći put do naše stare, ali i nove publike a i smatram je jednom od najradiofiničnijih songova s nadolazećeg albuma’.

Prema riječima Dine, koji napominje da se nalazi u vrlo kreativnoj fazi, dugoočekivani album biće raznolik, kombinacija analogije i elektronike, prožet socijalnim i ljubavnim temama u skladu s vremenom.

Za kraj godine očekuje se i veliki sarajevski koncert ove kultne grupe, kojim će se i službeno obilježiti promocija albuma.

Nakon spektakularnog nastupa na ovogodišnjem Sarajevo Beer Festivalu, solistički koncert, koji će se održati u Domu mladih, je bio logičan slijed. Ne sumnjamo kako će u novembru Dino Šaran s osvježenom postavom, uz nove pjesme a i njihove najveće hitove, poetski snažne “Šutiš”, “Mjesto za dvoje”, ‘Minimalizam”, “Tesla”, “Bella dona”, “Sunce” i mnoge druge zapaliti Dom mladih.

D. V.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano