17. Juna 2019.

Lišen slobode Izet Nizam, bivši zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH

hapsenje

Policijski pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, danas su na području Sarajeva lišili slobode Izeta Nizama, rođenog 1963. godine u Bosanskoj Dubici, koji je pod istragom i osumnjičen je za koruptivna krivična djela za vrijeme dok je obavljao funkciju zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Uporedo sa lišenjem slobode, izvršeni su pretresi osumnjičenog, kao i ukupno 3 stana, koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je, u periodu od 2011. do 2015. godine, dok je obavljao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protivzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih krivičnih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist.

Osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela primanje mita ili drugog oblika koristi iz člana 217. KZ BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano