21. Maja 2019.

Lišena slobode još dvojica osumnjičenih za međunrodno krijumčarenje migranata

Hapsenje_lisice_1

U nastavku međunarodnih policijskih akcija naziva „Taurus“ i „Ox“, policijski pripadnici Granične policije BiH, na graničnim prelazima, otkrili su i lišili slobode još dvojicu osumnjičenih, koji se terete da su kao organizatori, učestvovali u počinjenju krivičnih djela organizovanog krijumčarenja ilegalnih migranata, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima.

Takođe, postupajući tužilac danas će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za 6 osumnjičenih, koji su lišeni slobode u okviru jučerašnjih aktivnosti u međunarodim operacijama usmjerenim na otkrivanje i procesuiranje počinilaca krivičnih djela krijumčarenja osoba.

Osobe za koje je predložen pritvor, uglavnom borave u pograničnom području BiH, na području USK-a, u blizini granice sa Hrvatskom, a istragom je utvrđeno da su više puta ilegalno prelazili granicu prilikom izvršenja krivičnih djela.

Pritvor se predlaže iz razloga opisanih u članu 132. tačke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Istraga i aktivnosti u predmetima kodnog naziva „Taurus“ i „Oks“, realizovane su u saradnji sa partnerskim agencijama iz Hrvatske, USKOK-om i MUP-om Republike Hrvatske, a uz pomoć i asistenciju Međunarodne organizacije za migracije IOM.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano