20. Maja 2019.

Ljajić: Za tri mjeseca 90 miliona eura manje robe

DEU_Ministarstvo_rada_UNICEF_13

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić izjavio je u ponedeljak da je zbog uvođenja taksi od 100 posto na robu iz Srbije, u posljednja tri mjeseca na Kosovu plasirano 90 miliona eura manje robe nego u istom periodu prošle godine.

Ljajić kaže da se o taksama sve više govori kao nerješivom političkom pitanju koji sprječava da dijalog između Beograda i Prištine bude nastavljen, ali ocjenjuje da je ekonomska šteta taksi podjednako važna.

Kaže kako će do 21. februara imati tačan bilans stanja koliko je manje robe izvezeno, ali da je za ovih tri mjeseca, oko 90 miliona eura manje robe plasirano na Kosovu nego u istom perioduu prošle godine.

“Trgovina je svedena na minimum ili šverc komerc radi, jer srpske robe ima na Kosovu”, rekao je Ljajić, prenosi Tanjug.

Navodi da srpske robe “ima na jugu Kosova, čak i u trgovinama koje drže Albanci”, a sumnja se, dodaje, “da srpska roba ide u Crnu Goru, Hrvatsku i Makedoniju, a zatim na Kosovo”.

“Ekonomska šteta je evidentna, ali takse su izazvale, prije svega, ozbiljnu političku krizu i na Kosovu, mi sada ne znamo hoće li prije biti ukinute takse ili će pasti Haradinajeva vlada. U ovom trenutku, to je ključno pitanje”, ocijenio je Ljajić.

Mišljenja je da “takse postaju faktor od koga zavisi hoće li Haradinaj ostati na vlasti ili ne, te da će “izgubiit povjerenje kod birača na Kosovu ako ukine takse”.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano