19. Januara 2019.

„Lokosi“ započinju projekat „Sportom protiv droge“

U narednih šest mjeseci, FK Lokomotiva započinje projekat „Sportom protiv droge“. Cilj projekta je promicanje kritičke svijesti o štetnosti uzimanja nedozvoljenih opojni sredstava  i posljedica istog ,uz naglasak na dugotrajne posljedice .

Tim povodom, FK Lokomotiva će organizovati sportske aktivnosti iz fudbala za djecu iz socijalno ugroženih porodica, a sve u cilju pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

Kroz ove sportske aktivnosti djeca će ispoljiti svoju potrebu za igrom,družiti se sa svojim vršnjacima i razmjenjivati mišljenja. Treninzi će se održavati na stadionu Vrapčići.

„Ovaj projekat  ćemo realizovati u narednih šest mjeseci, i njega će biti uključeno oko 300 djece, s kojima će raditi licencirani treneri Adis Obad, Mehmed Agović i Emir Ćupina, dok je rad na psihološkom planu povjeren psihologu Sandi Bećirević. Održavaćemo okrugle stolove i konferencije na temu zaštite djece s posebnim naglaskom na problem narkomanije i ovisnosti, kako bi mogli imati adekvatnu sliku o našem radu, a prihvataćemo i sve konstruktivne kritike u cilju što bolje realizacije ovog projekta“, rekao je Titko Balić, sportski direktor FK Lokomotiva za portal NovaSloboda.ba.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano