17. Juna 2019.

„Mačak u čizmama“ na sceni Pozorišta lutaka

24-macak-u-cizmama

U nedelju, 4. novembra, u redovnom terminu, u 11 sati, Pozorište lutaka u Mostaru izvešće svoju predstavu „Mačak u čizmama“ u režiji Elzbiete Eysimont.

Predstava je nastala prema poznatoj bajci francuskog pisca Charlesa Perraulta, a kreator lutaka i scenografije je poznati bugarski umjetnik Ivan Conev. Lutke je izradila Ivanka Getova, a u predstavi igraju Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžasd Maksumić.

Ova predstava, dobitnica nagrada na mnogim lutkarskim festivalima, namijenjena je djeci uzrasta od četiri do deset godina. U njoj se promućurni i vješti Mačak, uprkos mnogim problemima, uspijeva izboriti da njegov gazda, siromašni mlinarov sin, postane bogati i priznati markiz Karabas, te da uspije oženiti princezu, kraljevu kći. Na tom neizvjesnom putu pobjeđuju i strašnog Ljudoždera, čarobnjaka koga prevare i natjeraju da se pretvori u miša, koga lukavi Mačak tada pojede i tako on i njegov gospodar postaju vlasnici golemog i bogatog  dvorca i svih Ljudožderovih imanja.

Karte za ovu predstavu po cijeni od 4 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano