24. Maja 2018.

Malkočević objavio spisak igrača za EP

kadeti

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine u maju ove godine učestvovće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Protvinici našeg tima u grupi C biće Njemačka, Republika Irska i Srbija.

Bh kadeti 26. aprila počinju pripreme za Evropsko prvenstvo.

Selektor Sakib Malkočević objavio je spisak na kome se nalazi 18 igrača iz elitne runde, kao i 5 koji su učestvovali u prvom kvalifikacionom krugu, na koje računa na pripremama, dok će 18 putnika za Hrvatsku odrediti pred polazak na šampionat.

Spisak

Golmani: Jasmin Kršić (Željezničar), Matej Perković (Široki Brijeg), Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija).

Odbrana: Dobrica Tegeltija (Vojvodina, Srbija), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Armin Imamović (Sarajevo), Enio Zilić (Željezničar), Emir Sejdović (Frankfurt, Njemačka), Rijad Sadiku (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Denis Kahrimanović (Ried, Austrija).

Vezni red: Eldin Omerović (Sloboda), Dino Samuel Kurbegović (Mainz, Njemačka), Đani Salčin (Sarajevo), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Mateo Božić (Zrinjski), Milan Savić (Crvena Zvezda, Srbija), Marko Brkić (Crvena Zvezda, Srbija), Abdulah Džafo (St. Polten, Austrija).

Napad: Elvis Mehanović (Genk, Belgija), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Ahmed Hasanović (Željezničar).

Reprezentativci će se okupiti u srijedu, 26. aprila u Trening centru NFS BiH u Zenici, gdje će se pripremati do 1. maja, kada je planiran polazak za Hrvatsku.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu izabranici Sakiba Malkočevića će odigrati protiv Njemačke, 4. maja u 12 sati. Tri dana kasnije, u 16,30 sati, bh kadeti će se sastati sa Republikom Irskom, dok je meč sa Srbijom na programu 10. maja u 12 sati. Sve utakmice grupe C biće odigrane u Kostreni.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano