26. Maja 2019.

Marinović objavio spisak igrača za kvalikacione utakmice za EP protiv Švicarske i Rumunije

IMG_9302

Selektor mlade (U.21) fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović objavio je danas spisak za utakmice kvalifikacija za evropsko prvenstvo protiv Švicarske i Rumunije.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Nemanja Trkulja, Suan Bešić, Vladan Kovačević

Odbrana: Advan Kadušić, Kerim Memija, Besim Šerbečić, Nihad Mujakić, Marko Mihojević, Stjepan Radeljić, Selmir Pidro

Vezni red: Stjepan Lončar, Marijan Ćavar, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Nikola Dujaković, Vladan Danilović, Elvedin Herić, Damir Peco, Ivan Jukić, Luka Menalo, Anel Šabanadžović, Mićo Kuzmanović

Napad: Hamza Čataković, Ermedin Demirović, Nardin Mulahusejnović

„Drago mi je da su naša dva igrača, koji su igrali veoma dobro zaslužili poziv u „A“ tim. Sigurno je da će nam nedostajati, ali mi i služimo da pripremimo igrače za najbolju selekciju. Tako da su pozivi za Darka Todorovića i Eldara Ćivića pokazatelj dobrog rada. Naći ćemo adekvatne zamjene i pripremiti se za utakmice sa veoma kvalitetnim selekcijama Švajcarske i Rumunije. To su ekipe, od kojih smo u prvim susretima izgubili u neizvjesnim i izjednačenim utakmicama“, rekao je Marinović.

Utakmica BiH – Švicarska će biti odigrana 7. septembra u 17 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, a meč protiv Rumunije na rasporedu je 11. septembra u Ovidiu u 19 sati.

Mlada reprezentacija BiH okupiće se 3. septembra u u Trening centru /FS BiH u.Zenici.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano