26. Maja 2019.

Martinović predsjedavajući novog saziva Doma naroda, Čampara podpredsjedavajući

200219_campara

Predsjedavajući u narednom četvorogodišnjem mandatu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je Tomislav Martinović (HDZ BiH).

Za tu dužnost njega je predložio delegatski klub Hrvata na konstituirajućoj sjednici novog, postizbornog saziva Doma naroda, koja je u toku u Sarajevu.

Preuzimajući novu funkciju od predsjedavajuće Doma u dosadašnjem sazivu Lidije Bradare, Martinović je bez više detalja najavio da će na ovoj dužnosti ostati privremeno zbog ličnih razloga, do novih kadrovskih rješenja.

Martinović je ostalim članovima Doma naroda zahvalio za ukazano povjerenje, kao što je Lidija Bradara (HDZ BiH) zahvalila za suradnju dosadašnjim članovima Doma, Federalnoj vladi, poslanicima u Predstavničkom domu i drugim suradnicima.

Sve što je preduzimala u proteklom četvorogodišnjem mandatu Doma naroda nije bilo na štetu bilo kog naroda, ustvrdila je, posebno ne na štetu Hrvata iz čijih je redova delegirana za predsjedavajuću prije četiri godine.

Na današnjoj konstitirajućoj sjednici, većina novoizabranih delegata Doma dala je saglasnost da jedan od dvoje podpredsjedavajućih Doma u novom sazivu bude Aljoša Čampara (SDA), predložen iz delegatskog kluba Bošnjaka.

Za drugog dopredsjedavajućeg, kandidata Žarka Vujovića (SDP), koga je za tu funkciju predložio  Klub Srba, ostali članovi Doma naroda nisu dali većinu glasova.

Prije ovog biranja novog rukovodstva Doma, saopšreno je da su članovi Kluba delegata Hrvata odredili da predsjedavajući Kluba u novom mandatu bude Ivo Tadić (HDZ  BiH), Bošnjaci su za predsjedavajućeg njihovog delegatskog Kluba odredili Jasmina Duvnjaka (SDA), dok Srbi za sad nisu predložili prvog čovjeka njihovog klupskog delegatskog tijela.

U nastavku konstituirajuće sjednice, treba da budu izabrani delegati za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano