26. Maja 2019.

Ministar Goran Opsenica za skupštinskom govornicom u dresu fudbalske reprezentacije BiH!

Na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne pomoći Vlade HNK-a, izazvao je veliko interesovanje, kako svojih kolega, tako i poslanika i prisutnih novinara, jer se za govornicom pojavio u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine!

“Dame i gospodo prisutni u dvorani Skupštine!

U povodu prijama Fudbalskog saveza BiH u punopravno članstvo Svjetske fudbalske federacije (FIFA), devedesetih godina prošlog vijeka na stadionu Koševo u Sarajevu odigrana je fudbalska utakmica između reprezentacije BiH i reprezentacije Svijeta.

U predigri te utakmice, odigrana je fudbalska utakmica između reprezentacije ljekara BiH i reprezentacije ljekara Svijeta. Na desnom boku, u ovom dresu s brojem 2, igrao sam za fudbalsku reprezentaciju ljekara BiH i s ponosom branio njene boje i čast. I to ću činiti i dalje.

Ali, ne prihvatam da danas neki svojataju ovu državu i žele vladati njome na način kao da je samo njihova. Ova zemlja / država jednako pripada i Zijatu Mušiću, Vesni Saradžić, Aneru Žuljeviću i meni. Svi smo mi krvarili i krvarimo i danas za nju, svako na svoj način i u sklopu svojih mogućnosti.

Ne želim govoriti o promjenama Ustava, borbi  protiv korupcije, vladavini prava, evroatlantskim integracijama, upitniku EU i kandidacijskom statusu, jer moje obraćanje nema namjeru izazivati političke polemike, nego kao predstavnik hrvatskog naroda želim izraziti žaljenje što u ovoj napaćenoj zemlji izbori, napokon, nisu  bili slobodni, pravični i demokratski, kako bi se osiguranjem narodnog legitimiteta mogla uspostaviti pravično organizovana institucionalna arhitektura i odnosi temeljeni na jednakosti građana i ravnopravnosti konstitutivnih naroda.

Šta reći, nego:

„Bože, oprosti im, jer ne znaju što čine“, rekao je dr. sc. Goran Opsenica u svom obraćanju.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano