24. Aprila 2018.

Ministrica Elvira Dilberović čestitala Dan žena

Elvira Dilberović 4

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Elvira Dilberović uputila je čestitku u povodu 8.marta – Međunarodnog dana žena, kojim se slave žene šorom svijeta, njihovi ekonomski, socijalni i politički uspjesi.

„Žene su svojim angažmanom postigle brojne pobjede protiv nejednakosti i drugih nepravdi, koje su proizlazile iz neravnopravnosti polova. Morale su se izboriti za sva svoja prava koja danas uživaju, a i dalje ima mnogo toga da se učini kada je u pitanju uloga žena na tržištu rada, u društvu i u politici.

U tom smislu, vitalnu ulogu ima obrazovanje žena na svim društvenim aspektima, ali i životnim. Obrazovane žene su sposobne da doprinesu, ali i da budu pokretači socio – ekonomskih promjena. Takođe, samo uz pomoć obrazovanja žena može znati koja su njena prava i na koji način da ih zaštiti.

Stoga, naglašavajući važnost edukacije i dodatnog usavršavanja obrazovanja žena, s ciljem njihovog osnaživanja i jačanja njihove uloge u procesu društvenih promjena, želim nam sretan i ponosan Dan žena“, stoji u čestitci federalne ministrice obrazovanja i nauke prof. dr. Elvire Dilberović.

A. M.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano