17. Juna 2019.

MOK podržao „Excellence Academy Bosnia and Herzegovina“

Edin Branković

International Olympic Committee (MOK) podržao je „Excellence Academy Bosnia and Herzegovina“, kao jedan od dva najznačajnija projekta u svijetu u 2016. godini pod sloganom „Sports and Development“, čiji je izvršni direktor (CEO) Edin Branković, mladi ambasador OKBiH i reprezentativac BiH u brzom klizanju.

„Akademija je podržana i od strane Olimpijskog komiteta BiH. Ovo je značajno priznanje i za Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, čiji je Edin najiistaknutiji član i reprezentativac“, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

Akademija će biti održana od 9. do 11. maja 2016. godine u Sarajevu. Fokus će biti na tri osnovne potrebe mladih u bh. društvu, koje se realizuju u radionicama po aktuelnim međunarodnim kurikulumima:

– Nadilaženje etničkih identiteta kroz fokus na edukaciju i upoznavanje sa zajedničkim projektima koji doprinose razvoju društva;

– Uloga „Budi primjer u društvu“;

– Izgradnja i učenje osnovnih praktičnih modela menadžmenta kroz razvoj talenata i životnih sposobnosti.

Pored navedenog, jedan od ciljeva Akademije je i da okupi motivisane i talentovane studente iz cijele BiH, zato i ne čudi što su dosadašnji partneri i podrška ove unikatne Akademije univerziteti u Banjaluci, Zenici, Tuzli, Bjeljini, portal Stipendije.ba, hotel Central Sarajevo, Hotel Evropa Sarajevo, Vildan Tours i drugi.

  1. K.

(Novasloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano