19. Jula 2019.

Mostar: Četvrti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika

ide

Povodom godišnjice smrti Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Mostar organizuje četvrti internacionalni Šantićev festival djece pjesnika, koji se održati u Mostaru.  Kroz niz programa, u festivalu učestvuju djeca pjesnici iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Na festival je pristiglo preko 1000 radova iz svih država Jugoslavije. Stručni žiri u sastavu Alma Fazil Obad, Božidar Kijac i Miljenko Buhač odabrali su finaliste koji će boraviti u Mostaru od 1. do 3. februara. Među ovogodišnjim finalistima su mladi pjesnici iz Podgorice, Beograda, Sarajeva, Kotora, Niša, Kragujevca, Bijeljine, Prilepa, Vrbovca, Preseke, Rainaca, Gradiške, Knjaževca i Mostara.

Šantićev festival djece pjesnika jedan je od najvažnijih dječijih festivala te vrste u regionu i važno mjesto susreta najmlađih talenata. Brojni finalisti prethodnih godina, objavili su vlastite knjige, dok festival služi kao poticaj da još veći broj mladih počne pisati poeziju. Šantićev festival djece pjesnika promoviše Mostar i Bosnu i Hercegovinu, te čuva uspomenu na najpoznatijeg mostarskog pjesnika – Aleksu Šantića.

U povodu održavanja Festivala, u ponedeljak, 30.januara u 11 sati, u Ćorovića kući biće održana konferencija za novinare.

D. O.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano