21. Februara 2019.

Mostar ponovo na evropskoj bokserskoj sceni

organizacijski odbor turnira

Nakon višegodišnje pauze, Bokserski klub Mostar ponovo je domaćin međunarodnog turnira u boksu za mlade.

Od 25. do 27. maja, u velikoj dvorani USRC “Mithad Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru, u ringu će snage odmjeriti takmičari iz Mađarske, Italije, Rusije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Norveške, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji, i14. po redu međunarodni turnir za mlade, koga BK Mostar organizuje, uvršten je i na kalendar Evropske unije bokserskih konfederacija.

Takmičarski značaj turnira i za BK Mostar i mlade bh. boksere prepoznali su Sportski savez i Ured gradonačelnika Grada Mostara, Ministarstvo nauke, kulture i sporta HNK-a, Ministarstvo civilnih poslova BiH i BH Telecom. Za pokroviteljstvo su se, složili su se na sastanku Organizacionog odbora turnira, odlučili i zbog činjenice da turnir ovakvog karaktera značajno doprinosi ne samo razvoju mostarskog boksa, nego i promovisanju Mostara i Hercegovine na evropskoj sceni.

Ovoj bokserskoj trodnevnoj smotri moći će prisustvovati svi koji to žele, jer će ulaz na turnir u boksu za mlade biti slobodan, čime organizator želi proslaviti ovaj svojevrsni povratak turnira.

(NovaSloboda.ba)

 

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano