19. Jula 2019.

Mostar: Uhapšen pljačkaš kladionice

MUP HNK (Small)

. N. (1979.) iz Mostara, radnica kladionice „Bet live“ u ulici kneza Domagoja, prijavila je PU Mostar da je nad njom izvršeno razbojništvo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije. koji su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela A. A. (1979.) iz Mostara. Pripadnici policije su A. A. pronašli u njegovom stanu, te je isti lišen slobode. U stanu su, takođe, pronađeni i izuzeti predmeti vezani za izvršenje ovog krivičnog djela, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Proteklog vikenda, na području HNK-a registrovano je 27 krivičnih djela (13 na području Mostara, 4 na području Stoca,3 na području Konjica, po 2 na području Neuma, Čitluka i Čapljine i 1 na području Jablanice 1) i 11 slučajeva remećenja javnog reda i mira ( 5 na području Mostara, 3 na području Neuma, 2 na području Konjica i 1 na području Čitluka).

Dogodile su se i 23  saobraćajne nesrećei ( 16 na području Mostara, 4 na području Konjica i 3 na području Čitluka), u kojima su dva lica smrtno stradala, jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede, četiri lica lakše tjelesne povrede, dok je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena.

Prema informaciji iz OC CZ HNK-a, u toku protekla 24 sata ua Mostaru je zabilježen jedan požar, 3 na području Čapljine, po 2 na području Čitluka i Neuma i 1 na području Neuma, u kojima je gorila trava, šuma i nisko rastinje. Brzom interevcnijom vatrogasaca, svi požari u lokalizovani.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano