20. Juna 2019.

Mostarske mažoretkinje gostovale u Poreču

maz2

Mostarske mažoretkinje proteklog su vikenda gostovale u Poreču na Evropskom takmičenju prijateljske twirl i mažoret asocijacije NBTA, gdje su kao gostujuća grupa sudjelovale u vantakmičarskom dijelu programa.

Kao jedini tim iz BIH nastupale su u revijalnom dijelu programa, gdje su se predstavile zlatnim koreografijama stapa i pom-pona pred takmičarima iz Rusije, Češke, Engleske, Hrvatske, Francuske, Rumunjske, Italije, Holandije, Bugarske, Norveške, Slovenije, Belgije, Velsa, Slovačke i Njemačke.

U sklopu takmičenja bio je i seminar tehniciranja sa štapom kojeg je vodio svjetski poznati twirler Tihomir Bendelja, od kojeg se moglo naučiti puno toga zanimljivog i korisnog.

maz

“Ovo trodnevno putovanje  imalo je kao cilj  upoznati se sa ovom asocijacijom , vidjeti način rada, edukativno djelovati na naše djevojke te  kroz druženje i nastupe  poticati na učenje kroz niz zabavnih sadržaja i razmjenjivati  iskustva  od različitih timova širom svijeta.  Ovaj vikend u Poreču održan je i Sajam sporta gdje su bila sva poznata lica u svijetu sporta Hrvatske na kojem smo također bile jedna od glavnih atrakcija. Događaj je otvoren trkom kroz grad. Prije početka same trke izveli smo nasu koreografiju pom-pona i špalirom označili njezin početak. Ovim putovanjem postale smo bogatije za još jednom predivno iskustvo, mnogo toga naučile i upoznale brojne kolege s kojima ćemo vjerujemo i u budućnosti nastaviti surađivati”, stoji u saopštenju mostarskih mažoretkinja .

Po povratku u Mostar očekuju ih brojni nastupi, a prvi po redu će biti već ovoga vikenda na ulicama našeg grada u sklopu projekta Sunčana strana Federacije BIH 2018.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano