26. Maja 2019.

Mostarske mažoretkinje učestvovaće na karnevalu u Nici

Mostarske mažoretkinje će u četvrtak otputovati na jedan od najvećih karnevala na svijetu – Carnaval de Nice na Francuskoj Azurnoj obali.

Mostarske mažoretkinje su 2015.godine već  imale čast učestvovati i biti prve predstavnice  Bosne i Hercegovine  i Mostara na ovom prestižnom karnevalu, a po drugi puta dobiti prolaz na Carneval de Nice  je izuzetan uspjeh i priznanje kvaliteta našeg kluba, ističu iz Mostarskih mažoretkinja.

Karneval  u Nici se obilježava od 1294. godine  i svake ga godine posjeti više od milion ljudi iz cijelog svijeta ,a na svakom od nastupa bude oko 600 hiljada gledalaca.
U programima koje će se održavati i preko dana  i večeri učestvovaće  oko  1.000 muzičara i plesača iz cijelog svijeta.

U jedinstvenom ambijentu, na Promenade des Anglais- glavnoj  ulici u Nici održavaće se glavni preformansi, koji će svoju završnicu imati na centralnom trgu u Nici – trgu Masena,  te će upravo Mostarske mažoretkinje biti jedini predstavnici  iz Bosne i Hercegovine na ovako prestižnom karnevalu.

Za ovaj karneval Mostarske mažoretkinje su  pripremili i jednu novu kreaciju njihovih klasičnih uniformi i uvjerene su da će biti osvježenje vidjeti ih u jednom neobičnom izdanju.

Na put u Francusku, Mostarske mažoretkinje kreću sa svojim seniorskim timom, a kao pratnja ovaj puta s njima će ići ići Duvački orkestar-KUD Željezara Zenica, s kojim imaju izvrsnu saradnju, a simbolično je i da su prvi puta zajedno nastupili upravo u Nici 2015 godine.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano