20. Maja 2019.

Mostarske mažoretkinje velikim koncertom proslavile 23. rođendan

Mostarske mažoretkinje su sinoć u prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače velikim završnim koncertom  proslavile  svoj 23. rođendan .

U  spektakularnom programu, koga je publika prihvatila sa brojnim ovacijama, predstavili  su  se svi timovi Mostarskih mažoretkinja, od najmlađih i najslađih, pa sve do najstarijih članica, kao i svi takmičarski timovi MM koji su izveli najzahtjevnije koreografije sa kojim su osvojili najsjajnija odličja na Državnim natjecanjima  .

Tu su bile i posebne toake iznenađenja, među kojima se posebno istakla tačka sa svjetlećim štapovima, koja na svim koncetima Mostarskih mažoretkinja bude jedna od najatraktivnijih  točaka.

Osim u izvrsnim  izvođenjima mažoretkinja, publika je uživala u izvođenjima gostiju –  plesnih klubova  grada Mostara : plesni studio Mo-stars, plesni studio B-dance, plesni studio Flash Mostar, Športski plesni klub Zrinjski, Balet Mostar Arabesque, Plesni Centar ProDance, plesni klub Erigo-D .

Specijalni gost koncerta biti je učesnik Zvezda granda Adnan Jerlagić, koji je dodatno zagrijao publiku .

Na samom koncu  programa je uslijedio iznanađenje- Hrvatska glazba Mostar je zajedno sa svim članicama Mostarskih mažoretkinjama izvela zajedničku tačku, s kojom su uz vesele zvuke muzike i plesa  ispratili   mnogobrojnu publiku.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano