26. Maja 2019.

Mostarski studenti dobili Vodič o mjestima za učenje

Vijeće mladih grada Mostara 1

Vijeće mladih grada Mostara i organizacija BEST Mostar izradili su Studentski vodič, koji će studentima grada Mostara ukazati na mjesta/institucije koje im pružaju prostorije za učenje.

“Studentski vodič – mjesto za učenje, nastao je prvenstveno kao jedna od pogodnosti za studente koji iz raznih razloga možda i nisu u mogućnosti učiti kod svoje kuće, svojih domova.

Takođe, većina studenata kada je u mogućnosti koristi prostorije svojih fakulteta, međutim one većinom znaju biti zauzete zbog predavanja ili vježbi, saopšteno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Koordinatorica projekta Asja Kljako kazala je kako je njegov cilj prikazati studentima institucije u kojima, pored prostorija za učenje, mogu pronaći stručnu literaturu, koristiti računare, te polagati kurseve iz različitih oblasti na polju edukacije.

“Većina ovih usluga je potpuno besplatna, ili se za određene institucije uplaćuje članarina na godišnjem nivou. U gradu Mostaru, pored Univerzitetske biblioteke i Sveučilišne biblioeteke, postoji još različitih institucija, kao što su Kulturni centar Kralj Fahd, Francuski institut, Američki kutak, te mnogi drugi, koji svakodnevno studentima nude različite pogodnosti”, kazala je Kljako.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano