21. Maja 2019.

Mostarski studenti na putu ka realizaciji svojih biznis ideja

Studenti treće godine Ekonomskog fakulteta, Univerzitet “Džemal Bijedić”, pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić, kreirali su biznis planove, a na nedavno održanom takmičenju u biznis planiranju proglašene su najkreativnije biznis ideje.

Kako  je ranije najavljeno, od ove godine studente je u realizaciji njihovih biznis ideja odlučila podržati Fondacija Mozaik, koja im je već na samom takmičenju pružila podršku.

Nakon održanog takmičenja, studenti sa najkvalitetnijim biznis idejama dobili su priliku da u prostorijama Fondacije, pred stručnom komisijom, predstave svoje projekte.  Pet minuta da objasne poslovni model biznisa koji žele razviti bilo je dovoljno za dva studentska tima Ekonomskog fakulteta iz Mostara da oduševe žiri i dobiju investiciju vrijednu 3.000 KM za testiranje svog proizvoda i/ili usluge. Ova investicija predstavlja samo prvu fazu finansiranja studenskih ideja, ukupan iznos investiranja kojeg je fondacija spremna izdvojiti jeste 40 000KM po projektu.

Sa fakulteta ističu da su neizmjerno ponosni na timove koji su dobili investiciju za testiranje prototipa svojih biznis ideja: Tim čija je biznis ideja nosila naziv „Lahor“ (Hamdo Karaga, Meliha Boloban i Azra Duračić), te drugi tim „Nanine zdrave slastice“ (Edin Zubović, Amira Pirija i Azra Nimanović).

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano