26. Maja 2019.

Mostarski studenti zajedno u šetnji za mir

ide

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u saradnji s IPYG (International Peace Youth Group), svjetskom organizacijom mladih sa sjedištem u Koreji, organizovali su u poneeljak u Mostaru Šetnju za mir – Peace Walk.

Mladi s dvije mostarske visokoškolske institucije, zajedno s prijateljima iz Koreje, prošetali su od Španskog trga do Starog mosta i na taj način iskazali uvjerenje da rat nikad ne može biti rješenje, a mir i suživot vide kao usklovpozitivnog razvoja grada.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić, u izjavi za Fenu, kazao je kako su ga kontaktirale kolegice iz Koreje i predložile da zajedno s Unijom studenata Univerziteta “Džemal Bijedić”, organizuju jednu šetnju, te se na taj način pokušaju ujediniti s mladima cijelog svijeta u nastojanju da zaustave ratove i zajednički realizuju Deklaraciju svjetskog mira.

“Mi želimo pokazati da mladi, posebno studenti, koji su nosioci promjena i cijelog društva, žele šetati za mir i pokazati da možemo zajedno uraditi mnoge stvari. Ovo je najmanje što možemo učini da to pokažemo”, naglasio je Džoić.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano