20. Juna 2019.

Mostarski teatar mladih gostovao u Glamoču, Livnu i Tomislavgradu

Krik

Mostarski teatar mladih gostovao je u organizaciji udruženja “Žene Livna” u Glamoču, Livnu i Tomislavgradu sa interaktivnom predstavom Teatra u obrazovanju ” Nijemi krik”.

Predstava je izvedena na otvorenom za učesnike projekta koji se bavio rodnom ravnopravnošću i nasiljem nad ženama. Predstave u Glamoču i Livnu zvedene su u gradskom parku, odnosno na trgu u središtu grada što je još više pobudlo pažnju građana i skrenulo pažnju na ovaj vrlo prisutni problem u našem društvu.

Nakon ovih aktivnosti već danas na Memorijalnoj sceni 2532 počinju 31. Dani teatra mladih. Ova aktivnost je početak privođenja kraju tekuće sezone i predstavlja retrospektivu svega onoga što je Mostarski teatar mladih ponudio publici u toku sezone. Dani teatra mladih kraj su aktivnosti redovnog repertoarnog igranja predstava na matičnoj sceni, ali i početak festivalskih i turističkih gostovanja i izvedbi.

Na ovogodišnjim Danima teatra mladih biće izvedeno 7 predstava, a publika će birati najbolje ostvarenje što je svojevrsna provjera repertoara i izvlačenje pouka i opredjeljenja za narednu sezonu. Između ostalih biće izvedene predstave “Ježeva kućica”, “Hoću letjeti”, “Nijemi krik”, “Mir”, “Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija” i druge.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano