21. Februara 2019.

Mourinho: Povreda Ibrahimovića bi bila “katastrofa“ za United

ibrahimovic

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda kazao je da bi eventualna povreda Zlatana Ibrahimovića predstavljala “katastrofu“ za njegov tim.

Švedski napadač je u 26 takmičarskih utakmica ove sezone postigao 17 golova za “crvene đavole“ i bez obzira što mu je 35 godina potvrdio da je veliko pojačanje.

“Očigledno je da bi povreda Ibrahimovića bila katastrofa, ali takav je fudbal. Golove koje je postigao nisu nikakvo iznenađenje. U Španiji na primjer Lionel Messi i Cristiano Ronaldo imaju puno penala iz kojih daju golove. Oni su fenomenalni igrači, koji imaju mnogo šansi iz penala. Ovdje, Ibrahimović je u 18 prvenstvenih utakmica imao jedan penal. Tako da mu nije lako postizati golove“, kazao je Mourinho.

Bez obzira što kod portugalskog trenera postoji strah od povrede Ibrahimovića, istakao je da u januaru neće kupovati još jednog napadača.

“Nećemo kupiti napadača. Imamo Ibrahimovića, Waynea Rooneya, Marcusa Rashforda i Anthonyja Martiala. Imamo ekipu od 24 igrača. Znam da imamo mnogo takmičenja, ali koji napadač može doći ovdje s takvim kvalitetom da bude pojačanje za United. Gdje je taj napadač, gdje je taj klub koji će ga pustiti da dođe? To nije nešto što se može pronaći u januaru, to je posao za ljeto“, zaključio je  Mourinho.

Manchester United se nalazi u nizu od devet prvenstvenih utakmica bez poraza, od kojih je posljednje četiri pobijedio. U 19. kolu Premier lige, danas sa početkom u 16 sati, na Old Traffordu će dočekati Middlesbrough.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano