23. Maja 2019.

MTM 1974 osvojio pet nagrada na festivalu u Banja Luci

Ansambl Mostarskog teatra mladih 1974 vratio se juče iz Banja Luke, gdje je u okviru programa Pozorišnog festivala „Slobodan Velimirović“ izveo koprodukcijsku predstavu eMTeeM – a 1974 i Banjalučkog studentskog pozorišta „Rekvijem za ljubav“.

Predstava je autorski projekat Seada Đulića, koja, koristeći legendu o ljepotici Safikadi, dokumentarnom građom propituje teme zabranjenih i nemogućih ljubavi danas.

Izvođenje u prepunom Kulturnom klubu „Bunker“ bila je 25. repriza i razlog za obilježavanje jubileja.

Festival je pokrenut u znak sjećanja na preminulog glumca Slobodana Velimirovića, koji je živio u naselju u kome se nalazi klub „Bunker“, a zapravo su ga pokrenule komšije i aktivisti kluba, koji žele sebi i ostalima oplemeniti svakodnevicu.

Na kraju, predstava je dobila Nagradu za kolektivnu igru, glumci Ena Husić i Ali Kamer Aksoj za glumačka ostvarenja, a specijalna priznanja Festivala pripala su i Amri Prutina i Seadu Đuliću, koji su u autorskom timu prije četiri godine kreirali ovu predstavu.

Odmah po povratku iz Banja Luke, sinoć je u okviru programa 30. Dana teatra mladih izvedena predstava „Maslinova grana“, te održana radionica o tehnikama rada u eMTeeM – u.

Danas se, izvođenjem dvije predstave, završavaju 30. Dani teatra mladih.

  1. Š.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano