19. Maja 2019.

MTM u Bugojnu

52601977_2302028819807926_1528984722170970112_n

Mostarski teatar mladih putuje danas u Bugojno, gdje će boraviti tri dana. Tamo se dešava  nastavak aktivnosti u okviru projekta SolidArt: radionica primijenjenog teatra za mlade iz Banjaluke, Mostara i Bugojna.

U petak, 1. marta, u Bugojnu počinje trodnevna radionica o primijenjenom teatru za mlade aktiviste/aktivistice iz Banjaluke, Mostara i Bugojna. Mladi iz Mostarskog teatra mladih, DIS teatra Banjaluka i Dječijeg pozorišta Eko Art će ovladati tehnikama primijenjenog teatra/teatra u zajednici, sa posebnim naglaskom na društvenu pravdu, položaj i prava ranjivih grupa. Radionica je dio projekta „SolidArt – solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost“ kojeg implementira Dječije pozorište Eko Art Bugojno u partnerstvu sa Udruženjem Leptir.

Ova aktivnost je podržana u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNESCO, UNDP i UNICEF u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano