19. Aprila 2019.

Muftija mostarski upriličio tradicionalni bajramski prijem

FNA_80948

Tradicionalni bajramski prijem muftije mostarskog mr. Salema-ef. Dedovića upriličen je u petak uveče u Studentskom hotelu Mostar.

Prijemu se prisustvovali mnogobrojni gosti iz političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Muftija Dedović u svom je obraćanju kazao kako ramazan podstiče čovjeka da nađe svoje mjesto i ulogu u zajednici, te ga motiviše da svoje vrijeme koristi što efikasnije.

“U vremenima stalnih kušnji, onih koje nam Bog šalje da ispita stanje našeg duha i karaktera, i onih koje sami sebi prizivamo remeteći Njegov red i sistem na zemlji, ne priznajući svetost i čast ljudskog života, potrebni su nam trenuci samopreispitivanja, trenuci posvećenosti porodici, potrebni su nam trenuci posvećeni našim malim lokalnim zajednicama – džematima i potrebno je okretanje lica jednih prema drugima”, poručio je muftija Dedović.

Centrala bajramska svečanost na području Muftijstva mostarskog održana je u džamiji Osman-paše Resulbegovića u Trebinju, a bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu kazivao muftija mostarski.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano