26. Juna 2019.

MUP HNK-a pokrenuo disciplinski postupak protiv trojice policijskih službenika

mup

MUP HNK pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika PS Jablanica inicijala S. R.  te još dvojice policijskih službenika PU Mostar, koji su obezbjeđivali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava u ulici M. Tita  br. 41 ispred mesnice “Husić”, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Policijski  službenik  PS Jablanica S. R.  na jednom lokalnom portalu  je komentarisao napad na novinarku Melihu Smajkić, gdje je omalovažavao i vrijeđao nju samu i novinarski poziv. Tim svojim postupkom je prekršio Zakon o policijskim službenicima HNK, te se ogriješio o policijski kodeks.

Policijski službenici PU Mostar inicijala LJ. K. i S. G.,  koji su obezbjeđivali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava, nisu pravovremeno reagovali i spriječili napad na novinarku Smajkić, odnosno naknadno su licu koje je izazvalo incident uručili prekršajni nalog i novčano ga kaznili.

“MUP HNK-a najoštrije osuđuje ovakve postupke i ponašanje policijskih službenika, koji svojim ponašanjem štete ugledu MUP-a, te će provesti sve mjere i radnje predviđene Zakonom prema njima”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, MUP HNK-a moli sve građane kantona da svako eventualno nekorektno i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika prijave Odjelu za profesionalne standarde MUP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano