21. Februara 2019.

Mustafić: Nagrada u Jajcu posebna, to je Festival najboljih ostvarenja u sezoni

dino-mustafic01

Istaknuti bh. reditelj Dino Mustafić proglašen je najboljim rediteljem na sinoć završenim Pozorišnim igrama Bosne i Hercegovine u Jajcu za predstavu “Sve se nekako preživi osim smrti”, rađenom po tekstu Ljubice Ostojić, koja je osvojila nagradu za najbolji dramski tekst.

Riječ je o predstavi, u kojoj je glavni protagonist Sarajevo, a govori o osjećanju grada danas.

Mustafić za Fenu ističe da je nagrada u Jajcu na Igrama uvijek posebna, značajna na ličnom planu, jer to je festival najboljih ostvarenja u toj umjetničkoj sezoni, dok, kako navodi, dramski tekst Ljubice Ostojić nudi mogućnost za otvoreno pozorište, nešto novo i rubno, istraživačko u propitivanju scenske forme i izraza.

“Predstava o svom rodnom gradu, Sarajevu, uvijek je izazov. To je u dobrom smislu neuništiv grad, brzo se regenerišr, vitalan je i ima atmosferu koja zna biti zavodljiva i šarmantna, ali i nepodnošljivo okrutna. Svaki grad se mijenja baš poput junaka, karaktera u predstavi. Volim sarajevski ironični pogled na sebe, kao i skeptičan pogled na svijet. Zbog toga je Sarajevo sudbinski i mitski grad, baš kao i Jajce”. ocijenio je Mustafić.

Predstava “Sve se preživi osim smrti”, pored nagrada za režiju i tekst, dobila je i nagradu za najbolju mladu glumicu Igara, koja je pripala Dini Mušanović.

Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano