24. Juna 2019.

Muzika daleke Indije u Kriterionu

indija

U sarajevskom Art Kinu Kriterion sutra će publika će imati priliku uživati u ekskluzivnom nastupu indijskog benda Barmer Boys.

Nesvakidašnji muzički trio i njihovi prateći i povremeni članovi su do sada održali više od 200 koncerata u 30 gradova širom svijeta i nastavljaju puniti koncertne dvorane i festivalske lokacije na ovogodišnoj evropskoj turneji.

Nakon što je oformljena 2011. godine u New Delhiju, ta muzička grupa počinje okupljati zaljubljenike raznorodnih muzičkih pravaca na festivalima i privatnim događajima u Aziji. Na globalnu muzičku scenu dospjeli su 2014. godine, nastupivši kao predgrupa na koncertu The Rolling Stones, kada su oduševili publiku poznatog Roskilde Festivala u Danskoj. Nakon toga su uslijedila gostovanja u televizijskim emisijama na MTV-u i BBC-u, kao i niz drugih festivalskih nastupa u zemljama Evrope.

Na prethodnoj koncertnoj turneji održanoj 2017. godine, publika u Švedskoj, Španiji i Njemačkoj mogla je uživo uživati u  pjesama sa novog albuma “Kesariya Balm”, a njihov koncert u Danskoj je zapamćen po izvanrednoj izvođačkoj energiji u zajedničkom nastupu sa danskim bendom Himmelrum.

Kombinujući različite muzičke stilove, poput indijskog folka, sufijske muzike, beatboxinga i tehno muzike, bend Barmer Boys uspijeva oživjeti viševjekovnu tradiciju multikulturalne Indije, čineći je bliskom različitim dobnim i kulturnim skupinama.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Art Kinu Kriterion po cijeni po jedinstvenoj cijeni od 5 KM i rezervisati putem e-mail adrese kriterion.info@gmail.com, saopštili su organizatori.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano