18. Juna 2019.

Na Ekonomskom fakultetu održana svečanost dodjele zahvalnica poslovnim partnerima

Na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru juče je organizovana svečana dodjela zahvalnica poslovnim partnerima Fakulteta, koji su studentima omogućili obavljanje stručne prakse u protekloj akademskoj godini.

„Ekonomski fakultet je 2010. godine uveo stručnu praksu kao obavezan predmet i jedan od preduslova okončanja studija, a takva praksa je nastavljena i na studiju Poslovna informatika, koga je naš Fakultet razvio sa kolegama sa Fakulteta informacijskih tehnologija. Studenti završnih godina Ekonomskog fakulteta i studija Poslovna informatika imali su priliku da znanja i vještine stečene na Fakultetu upotpune praktičnim radom, čime smo iskazali predanost što boljoj pripremi naših studenata za tržište rada. Nastojaćemo da u narednom periodu, u saradnji sa preduzećima, omogućimo što kvalitetniju stručnu praksu studentima i da razvijemo i unaprijedimo ostale vidove saradnje sa privredom“, ističe dekanica Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Azra Bajramović.

„Protekle akademske godine ostvarena je saradnja sa čak 14 kompanija iz BiH, koje su našim studentima omogućile obavljanje stručne prakse. Nadamo se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti, kako na polju studentske prakse, tako i u drugim vidovima saradnje, te da ćemo takvu saradnju ozvaničiti kroz memorandume o saradnji. Ovakav vid saradnje ima višestruke koristi, a između ostalog pruža bolju usklađenost obrazovnog sistema sa tržištem rada, što će nadamo se doprinijeti da naši studenti u budućnosti grade uspješne karijere unutar naše države“, naveo je voditelj stručne prakse, doc.dr. Goran Ćurić.

Prisutnima su se obratili i studenti, koji su podijelili svoja iskustva obavljanja stručne prakse u više različitih kompanija. Pozitivna iskustva studenata će, kako ističu sa Ekonomskog fakulteta, poslužiti kao dodatna motivacija za jačanje saradnje sa privredom već od naredne akademske godine.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano