27. Maja 2019.

Na Gradskom groblju Sutina obavljena dženaza Hasanu Šišiću, predsjedniku Sportskog saveza Mostara

Komemoracija Hasanu Šišiću, dugogodišnjem predsjedniku Sportskog saveza Grada Mostara, koji je nakon teške bolesti preminuo 11. decembra u 80. godini, održan je u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Uz članove porodice, komemoraciji su prisustvovali predstavnici Grada Mostara, Grada Kragujevca, Sportskog saveza Grada Mostar, te njegove brojne kolege i prijatelji, kao i pojedinci iz javnog života Mostara.

“Iako smo znali da je teško bolestan, vijest o odlasku dobrog duha Sportskog saveza Grada Mostara, našeg Hase, izazvala je nevjericu. Šišić je bio jedan od istaknutih ljubitelja i promotora sporta našeg Mostara i Hercegovine. Tijekom svog bogatog životnog i radnog vijeka, iza sebe je ostavio mnogo toga s čime se njegova obitelji može ponositi i na čemu mu možemo biti zahvalni”, kazao je načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić.

Dodao je kako sportski život Mostara nakon ratnih događanja ne bi bio isti bez Hasana Šišića, njegovog optimizma i energije kojom je zračio.

“Kada je sport i sportisti u pitanju, posebno mladost ovog grada, bio je angažiran i sve što je radio bilo je puno ljubavi i energije. Sport, dobrobit i briga za sportaše, bili su ne samo njegov profesionalni poziv, nego jednostavno njegov život i hedonizam. Sve je želio promijeniti na bolje#. kazao je Ćorić.

Od Hasana Ššića biraniom riječima opostio se i prof. dr. Vojo Višekruna, predsjednik Skupštine sportskog saveza Grada Mostara.

“Hasanova smrt veliki je gubitak za mostarski sport, a svi mi znamo da je iza sebe ostavio dubok trag”, kazao je Višekruna.

Dženaza Hasana Šišića obavljena je na Gradskom groblju Sutina.

Foto: Emir krpo

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano