18. Januara 2019.

Na Jazz Festu Sarajevo očekuje se rekordna posjeta publike

10487384_877251792299089_1706657720922911020_n

Da će ovogodišnje izdanje sarajevskog Jazz Festa postaviti nove rekorde u svojoj istoriji, potvrđeno je objavom impresivne liste učesnika 18. internacionalnog muzičkog festivala.

Nezapamćen interes publike, ne samo iz BiH već i susjednih i zemalja regije za sve festivalske programe, organizatori su prepoznali nakon što je počela rezervacija ulaznica putem interneta.

Ove godine, jazz publika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske dolazi u najvećem broju do sada. Interes vlada za sve koncerte, a najveći broj posjetilaca iz regiona očekuje se od četvrtka, 6. novembra.

„Kvalitetan program je i ove godine, možda više nego ikada, pokazao snagu i kvalitet Jazz Festa i zaista smo zadovoljni već sada nevjerovatnim odzivom publike uprkos opštoj besparici“, kazala je Đana Karavdić iz direkcije Jazz Festa, napominjući kako su dolazak u Sarajevo u prvoj sedmici novembra najavili posjetioci i iz Austrije, Italije i drugih zemalja.

U direkciji Jazz Festa navode da najviše publike redovno dolazi iz Hrvatske i Srbije, posebno iz Beograda, dok su domaći posjetioci festivala koji dolaze izvan Sarajeva u najvećem broju iz Tuzle i Banja Luke.

„Ne smijemo zaboraviti ni 80 mladih muzičara iz cijele BiH i zemalja bivše Jugoslavije, koji će sučestvovati u tradicionalnom regionalnom edukativnom programu Music Meeting, tako da će Jazz Fest još jednom pokazati ne samo svoj kvalitet, već i izrazit međunarodni karakter“, navode u direkciji Jazz Festa.

Ulaznice za sve koncerte festivala, koji će biti održan od 4. do 9. novembra, mogu se kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom osim nedjelje od 12.00 do 20.00 sati, saopšteno je iz Jazz Festa Sarajevo.
(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano