20. Juna 2019.

Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora SDP-a BiH izabrano novo partijsko rukovodstvo

Nermin Nikšić

Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora SDP-a, članovi ovog odbora su izabrali novo, uže, rukovodstvo partije.

Na jučearšnjoj sjednici izabrani su novi generalni sekretar, podpredsjednici i članovi Predsjedništva SDP BiH, kao i predsjednici i podpredsjednici Glavnog odbora partije.

Za Generalnog sekretara partije izabran je Irfan Čengić, donedavni predsjednik Foruma mladih SDP BiH Stari Grad Sarajevo i aktuelni vijećnik partije u Opštinskom vijeću Stari Grad Sarajevo.

Za predsjednika Glavnog odbora izabran je Goran Ljubojević, predsjednik Opštinskog odbora SDP BiH Prnjavor, a za podpredsjednike Segmedina Srna-Bajramović, Ivan Boban i Rifat Delić.

Za podpredsjednike partije izabrani su Zekerijah Osmić, Slaviša Šućur, Lana Prlić, Zukan Helez i Jasmin Imamović.

Novih12 članova Predsjedništva SDP BiH čini: Mira Grgić, Enver Bijedić, Damir Mašić, Mahmut Alagić, Munib Husejnagić, Saša Magazinović, Zoran Mikulić, Enes Suljkanović, Dajana Bakić, Željka Bošnjak, Mirko Pejanović i Albin Muslić.

Na sjednici Glavnog odbora je također potvrđena odluka o ujedinjenju sa Unijom socijaldemokrata, pa će tako članovi ove stranke u Predsjedništvu SDP BiH imati tri člana, 12 članova Glavnog odbora i jednog člana u Nadzornom odboru SDP BiH, saopšteno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.
(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano