27. Maja 2019.

Na obali u Cavtatu pronađeno tijelo drugog nestalog radnika

Dubrovnik: Nekoliko osoba prevezeneo u bolnicu zbog požara u HR Plat 10.01.2019., Hidroelktrana Plat, Plat, Zupa dubrovacka - Eksplozija i pozar u hidroelktrani Plat. Nacelnik policije Ivan Pavlicevic potvrdio je da je u odvodnom kanalu pronadjeno bezvotno tijelo jednog od trojice nestalih radnika hidroelektrane kojeg su ronioci izvukli na povrsinu. Za drugom dvojicom jos se traga.
Pozar u hidrocentrali Plat je ugasen. Pretpostavlja se da je uzrok pozara tehnicke naravi, a o uzroku ce vjestacenje provesti centar Ivan Vucetic. Sva trojica djelatnika za kojima se traga su s podrucja Dubrovnika. 
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U četvrtak naveče oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu u Konavlima, na predjelu Ključice, pronađeno je beživotno tijelo drugoga nestalog radnika Hidrocentrale Dubrovnik, dok se se za trećim nestalim radnikom još traga, izvijestila je dubrovačka policija.

Tijelo prvog nestalog radnika pronađeno je u tunelu hidroelektrane u četvrtak oko 14 sati.

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izjavio je u četvrtak naveče kako se potraga nastavlja i u noćnim satima, ali u smanjenom opsegu. Pavličević je u izjavi za Hinu istakao kako je brod pomorske policije u potrazi na moru i u priobalju, a određena tehnička sredstva postavljena su i ispred tunela i lukobrana.

Uviđaj požarišta slijedi po završetku potrage, a obaviće ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz podršku protivpožarnog inspektora dubrovačke policije.

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik šest osoba lakše je povrijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu. Tri su osobe nestale, a oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne jedimice u odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrovnik, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli su tijelo prvog nestalog, a oko 21,50 sati u Cavtatu i drugog.

“Oko 14 sati, ronioci Javne vatrogasne jedimice u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli su beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. Uviđajem, će se utvrditi identitet. Jedinica i dalje traga za ostalom dvojicom”, kazao je tada Pavličević novinarima.

Pavličević je rekao kako je sve ukazivalo da su trojica radnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal.

“U toku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarište”, rekao je Pavličević.

Načelnik Pavličević novinarima je tokom jučerašnjeg dana rekao da su zaposlenici hidrocentrale bili obučeni kako postupati u slučaju vanrednih situacija.

“Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njom koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji”, naglasio je.

Direktor Opšte bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je Hini da su trojica lakše povrijeđenih eadnika dovezeni u bolnicu, jer su se nagutali dima te su van životne opasnosti.

(Ferna)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano