20. Maja 2019.

Na području Stoca pronađeno 9 kg marihuane

marihuana

U selu Borojevići, opština Stolac, u utorak je prilikom pretresa kuće koju koristi M.Č. (1963.) pronađeno 9 kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, a vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj prodaji iznosila bi 280 000 maraka.

Pretres su obavili djelatnici Sektora krim. policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona zajedno s djelatnicima PU Čapljina, te Jedinice za potporu MUP-a HNK-a, a o događaju je upoznat tužilac, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

Dodao je kako je u proteklih 20 dana, Odjel za posebne namjene Sektora krim policije proveo niz akcija u suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnim drogama te nedozvoljenim držanjem oružja i municije.

“Jedan pretres proveden je na području Neuma, tri na području Čapljine i jedan na području Stoca. U pretresima su pronađene veće količine opojne droge marihuane iz domaćeg uzgoja i više vrsta vojnog naoružanja s municijom, a riječ je o deset komada vojnog naoružanja (puškomitraljez, automatska puška, puška M48, puška FAL, puška Tomphson), dva komada ručnog bacača Zolja i jednoj ručnoj bombi”, kazao je Marić.

Ukupno je u sklopu tih akcija kriminalistički obrađeno devet osoba koje se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelima, a više detalja o akcijama bit će poznato uskoro, kazao je Marić.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano