23. Maja 2019.

Na Skupštini dioničara Aluminija imenovani novi članovi Nadzornog odbora Društva

Na današnjoj, redovnoj Skupštini dioničara Aluminija d.d. Mostar, održanoj pod predsjedavanjem Marinka Bošnjaka koji je zastupao interese dioničkoga paketa Vlade FBiH, Aluminijevi dioničari su, zbog isteka mandata, razriješili dužnosti svih sedam članova Nadzornoga odbora Društva, i imenovali u to tijelo, u ime državnoga kapitala FBiH dr. sc. Zdenka Klepića, Igora Planinića i Vedrana Smiljanića, u ime Vlade RH Ilu Bakovića, te u ime malih dioničara Željka Damjanovića, Željka Filipovića i Samira Anića.

Predstavnici kapitala Vlade FBiH imenovani su na tromjesečno razdoblje, odnosno do provođenja procedure za imenovanje tri člana NO-a na puni mandat, dok su preostala četvorica imenovana na četvorogodišnje razdoblje.

Vlasnički udio Vlade FBiH (44 %) u prethodnomu su sazivu zastupali dr. sc. Zdenko Klepić, Dalibor Miloš i Zoran Pandža, male dioničare (44 %) Davor Ramljak, Branko Sesar i Samir Anić, a kapital Vlade RH (12 %) Ivica Martinić.

Dioničari danas nisu usvojili Godišnji izvještaj o poslovanju Aluminija za 2017. godinu, koji je uključivalio Financijski izvještaj, Izvještaj vanjskoga revizora, Izvještaj Odbora za reviziju i Izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2017. godinu.

 

U Odbor za reviziju Aluminija imenovani dr. sc. Josipa Grbavac, Dragana Parmać i Zoran Pinjuha, dok su za nezavisnoga revizora izabrali firmu Ekus d.o.o. Široki Brijeg.

 

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano