18. Juna 2019.

Na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru 649 diplomanata i diplomantica u 2018. godini

Danas je, u sklopu programa obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, održana svečana promocija i dodjela diploma.

U 2018. godini na Univerzitetu je diplomiralo ukupno 649 studenata i studentica, od čega je 538 na prvom ciklusu, a 111 na drugom ciklusu. Najveći broj diplomiranih na oba ciklusa je na Nastavničkom fakultetu (208), zatim Fakultetu humanističkih nauka (102) te Fakultetu informacijskih tehnologija (93).

Prorektor za naučno-nastavna pitanja, prof. dr. Senad Rahimić, povodom današnje svečanosti dodjele izjavio je da je to veliki lični, porodični, ali i društveni događaj koji će svima ostati u trajnom sjećanju.

„Ovom manifestacijom, Univerzitet ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru daje snažan podsticaj razvoju i napretku Bosne i Hercegovine, pružajući joj impozantan broj diplomiranih i  obrazovanih ljudi iz raznih oblasti rada. Univerzitet ‘Džemal Bijedić”’ u Mostaru je kroz svoju 42-godišnju istoriju bio i ostao značajan generator razvoja obrazovanja, kulture,  umjetnosti i privrede“, istakao je prorektor Rahimić.

Program obilježavanja godišnjice traje do 15. februara 2019. godine, a naredni događaj zakazan je za ponedjeljak, 11. februara u 10,45 sati, kada će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen bistu Džemala Bijedića ispred zgrade Rektorata, a potom i prijem penzionisanih uposlenika/ca Univerziteta.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano