23. Maja 2019.

Nada Dalipagić: Kulturni događaji koji su obilježili 2017. godinu

Mostarsku advokatica Nadu Dalipagić, koja je poznata ne samo po izuzetnim uspjesima u svojoj profesiji, nego i po tome što redovno prati sva kulturna zbivanja u gradu, zamolili smo da nam kaže koji su to događaji u oblasti kulture koji su u protekloj 2017. godini ostavili na nju najsnažniji utisak.

“Bilo je dosta kulturnih događaja i teško se bilo odlučiti. Ovo su, po meni, događaji, koji su obilježili godinu koju ispraćamo”, kaže Nada Dalipagić.

– Izložba mostarskog slikara Marina Topića, održana u Galeriji Aluminij, koja će  po svom kvalitetu i posjećenosti ostati zapamćena. Naime, slikar mostarskog neba, Neretve i svega onoga što je božanski lijepo u Hercegovini, oduševio je mnogobrojne posjetioce. Danima poslije te izložbe pričalo se o neviđenoj ljepoti Marinovih slika.

– Izložba slika Miodraga Miličevića – Stari Mostar, u okviru manifestacije Mostarsko kulturno ljeto, u Centru za kulturu. Miličevićeve slike još jednom su podsjetile na svu ljepotu mostarskog podneblja.

– Dvije izložbe, održane u Galeriji Aluminij, i to Vlade Puljića i mlade slikarice Matee Brekalo.

– Dani Matice hrvatske Mostar, koji već devetnaestu  godinu okuplja ono najljepše u slikarstvu, teatru i književnosti, pa tih dana Mostar postaje prijestonica kulture.

– Festival Narodnog pozorišta Mostar – Mostarska liska, koji je predstavio najbolje predstave iz ove oblasti i to pozorišta iz BiH i regije.

“Ovi su događaji pokazali da je Mostar u protekloj godini imao izuzetna ostvarenja i da se može istima ponositi, uprkos velikim poteškoćama u oblasti kulture, a tu se, prije svega, misli na materijalne poteškoće”, naglašava Nada Dalipagić.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano